Kapat

Çiçekler ; zarafetin, mutluluğun aynı zamanda da, huzurun en bilindik sembollerinden biridir. İnsanlar gibi bu canlıların da, kendine özel anlamları ve karakterleri vardır. Bu sebeple, sevdiklerinize çiçek gönderirken bu anlamları göz önünde bulundurmalı ve buna göre hareket etmelisiniz. Çiçekler, yüzyıllarca evrensel olan anlamlar taşımış ve karşı tarafa bu anlamları en derinden hissettirmeyi başarmışlardır. Bu çiçeklerin kendilerine göre anlamları değişse de, verdiği his hep aynıdır, bu his her defasında şaşmadan verilen huzur ve mutluluktur. Buradan yola çıkarak, kendinizi yada sevdiklerinizi şımartmak istediğinizde, hediye olarak akla ilk gelen çiçektir. Çiçekler, hediye olarak verilebilecek en özel seçimlerden biridir. Çünkü çiçeklerle, duyguyu ifade etmek daha samimi ve kolaydır. Bu sebeple, çiçeklerin ne anlama geldiğini bilmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

cicek-anlamlari.jpg

Çiçeklerin kendilerine özgü olan anlamları, özel günlerinizde size eşlik edecek ve karşı tarafın sizin, ona karşı olan hislerinizi daha derinden ve içten hissetmesini sağlayacaktır. Her çiçek, kendine has anlamlar ifade eder. Sevgiyide bu anlamlarla ifade etmenin, binbir türlü yolu vardır.

Çiçek Renklerinin Anlamları

Her çiçek türünün kendi içinde bir rengi, bu renklerinde anlamları vardır.

Bazı çiçekler ve anlamları aşağıdaki gibidir ;

Kırmızı Güller : Bu güller, diğer renk seçeneklerinin aksine oldukça tercih edilen ve seni seviyorum… demenin en saf hallerinden biridir. Bu güller, aşkın ve tutkunun neredeyse en bilinen sembolüdür. Kırmızı güller kullanılarak kutlanan yada yapılan evlilik teklifleri yıldönümleri, kız isteme, sevgililer günü gibi özel günler her daim daha şık ve gösterişli olmuştur. Kırmızı güller, kadınları mutlu eden zarif ama bir o kadarda gösterişli çiçekler arasında yer almaktadır.

Beyaz Güller : Beyaz güller, masumiyeti ve saflığı simgeler. İfade ettikleri anlam nedeni ile düğün ve nişan konseptlerinde oldukça sık kullanılırlar. Çünkü herkes saf bir sevgi ile sevilmek ister, bu yüzden bu çiçekler özel günlerde oldukça doğru tercihlerdir.

Pembe Güller : Duyguların en tatlı ve güzel şekilde ifade edilme yöntemlerinden olan bu çiçekler, genel olarak zarafet, nezaketi ve narinliği simgelemektedir. Karşınızdaki kişiye alacağınız pembe güller, onu ne kadar naif duygularla sevdiğinizi ona gösterecektir.

Sarı Güller : Sarı güller, içtenliği ve samimiyeti karşı tarafa oldukça doğru bir şekilde yansıtan çiçekler arasında yer alır. Dostunuza yada arkadaşınıza özel bir gününde göndereceğiniz bu çiçekler, onu oldukça mutlu edecektir.

Turuncu Güller : Bu güller, zarafeti ve minnettarlığı temsil eder. Nadir bulunan bu güller ile sevdiğinize yapacağınız sürpriz onu oldukça özel hissettirecektir.

Beyaz Orkideler : Bu orkideler, masumiyeti ve zarafeti temsil eder. Bu çiçeklerle yapılmış bir aranjman, oldukça şık ve sade görüntüsü ile zarafeti en güzel şekilde yansıyacaktır.

Sarı Orkideler : Dostluk ve arkadaşlığı simgeler. Arkadaşlarınıza doğum günü yada tebrik için bu çiçeklerle sürpriz yapmak oldukça şık bir hareket olacaktır.

Mor Orkideler : Mor orkideler, asaletin temsilcisi olarak bilinmektedir. Asil olan kadınlarımıza, oldukça yakışacak hediyeler arasında yer almaktadır.

Fuşya Orkideler : Fuşya orkideler, sevimlilik ve samimiyetin sembolü olarak bilinirler.

Pembe Lilyumlar : Pembe lilyumlar, içten gelen sevgiyi en güzel şekilde yansıtan çiçeklerdir. Bu çiçekler, yıldönümü gibi özel günlerde oldukça tercih edilirler.

Beyaz Lilyumlar : Birçok özel tasarımda yer alan bu çiçekler, zarafet ve güveni en estetik şekilde yansıtırlar.

Sarı Lilyumlar : Sevgi, dostluk, saygı gibi olumlu birçok duygu içermektedir.

Kırmızı Gerberalar : Aşkı ve romantizmi ifade eden özel çiçeklerdir.

Beyaz Gerberalar : Bu çiçekler, masumluğu ve saflığı simgeler.

Sarı Zambaklar : Mutluluk ve huzur anlamını taşımaktadır.

Kırmızı Zambaklar : Tutku ve aşkın en bilindik sembollerinden biridir.

Mor Zambaklar : Gizem ve hayranlık duygularını simgeler.

Beyaz Şakayıklar : Mahcubiyeti ve masumiyeti sembolize eden bu zarif çiçekler, birçok özel gün ve anda oldukça tercih edilen ve bulunduğu ortama şıklık katan, hoş tercihler arasında yer almaktadır.

Pembe Şakayıklar : Bu renk şakayıklar, güzel şansı ve bolluğu simgeler. Arkadaşlarınıza yeni iş günlerinde yada terfilerinde bu çiçeklerle oldukça şık sürprizler yapabilirsiniz.

Kırmızı Şakayıklar : Kırmızı renk, her çiçekte olduğu gibi burada da aşkı temsil etmektedir. Romantik ve özel günlerde sevdiğiniz insanı, mutlu etmek ve değerli hissettirmek için oldukça doğru tercihler olacaktır. Bu çiçekler dışında, daha birçok çeşidin içerisinde yer alan renkler ve anlamları mevcuttur. Sevdiklerinize alacağınız çiçeklerin, renklerinin ifade ettiği anlamları bilmek onlara alacağınız çiçeklerin, duygularınızı en doğru şekilde anlatmanıza yardımcı olacaktır.

Hangi Çiçek Ne Anlama Geliyor ?

  • Güller : Oldukça tercih edilen çiçeklerden olan güller, kendi içinde kırmızı güller,beyaz güller, pembe güller, sarı güller, turuncu güller almak üzere ayrılırlar. Hepsininde özel zamanda, sevdiklerinize hediye edilebilecek anlamlara sahiptir. Bu anlamlar renklerine göre değişsede, güller aşkı, tutkuyu, minneti, evliliği ve gururu temsil etmektedir.
  • Orkideler : Sadakatin, zarafetin, şıklığın, aşkın zarif temsilcisidir. Özel zamanlarınızda sevdiklerinize bu çiçeklerden yapılmış bir aranjman ile şık ve zarif sürprizler yapabilirsiniz.
  • Laleler : Laleler, gerçek aşkın asil temsilcisidir. Bu çiçekler, diğer çiçeklerden farklı olarak tek başına hiçbir aksesuar ve ek herhangi bir çiçek kullanılmadan bile oldukça şık aynı zamanda da sade görünen çok çok çiçeklerdendir.
  • Gerberalar : Kokulu çiçekler arasında yer alan, Gerberalar iyiliği, mutluluğu sembolize eden zarif çiçeklerdendir. Bu çiçek her ne kadar iç mekan dekorasyonu için kullanılsada sevdiklerinize hediye etmek içinde, oldukça doğru bir tercih olacaktır.
  • Lilyumlar : Lilyumlar, oldukça zarif ve nadide çiçeklerdir. Bu çiçekler, bereket ve saflık sembolü olarak bilinirler. Bunun yanında çiçek buketlerinde,yerini aldıklarında sevdikleriniz için çok zarif bir tercih olacaktır.
  • Şebboylar : Bu çiçekler, sevgi ve saflık duygusunun sembolü olarak bilenen ve aranjmanlarda sıkça tercih edilen zarif çiçeklerdir. Hoş kokuları ile özel günlerinizde yanınızda olacak şebboylar, sizin ve sevdiklerinizin gününü neşelendirecektir.
  • Şakayıklar : Şakayıklar, renklerine göre bambaşka anlamlar içermektedir. Fakat genel olarak, masumiyet ve mahcubiyeti simgeken hoş kokulu çiçeklerdir.

Daha birçok çiçek ve temsil ettiği anlamlar vardır. Sayısız çiçek türü olduğunu düşünürsek, her çiçeğin bambaşka ve samimi anlamlar içerdiğini görmemiz zor olmaz. Çiçekler türleri ve renkleri ile daha da anlam kazanmaktadır. Her çiçek bir anlam, her renk ise bir duyguyu temsil etmektedir. Karşınızdaki kişiye duygularınızı en derin haliyle yansıtmak istediğinizde,bu anlamlardan faydalanarak daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

İlgili Ürünler